Knowledge : បន្លែផ្លែឈើទាំង៧មុខ ដែលជួយបង្កាជំងឺឈឺសន្លាក់
ជំងឺឈឺសន្លាក់គឺបណ្ដាលមកពី ការកើនឡើងនៃជាតិ អាស៊ីតអ៊ុយរ៉េនៅក្នុងខ្លួន។ អាស៊ីតអ៊ុយរ៉េនេះ កកើតឡើងនៅក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ដែលវាជួយរំលាយអាហារពេលដែលយើងបរិភោគ។ នៅពេលដែលយើងមានរបបអាហារល្អ វាយអាចជួយឲ្យជាតិអាស៊ីតអ៊ុយរ៉េ ចេញមកក្រៅតាមទឹកនោមបាន។ ខាងក្រោមនេះគឺជា អាហារដែលអាចបង្កាជំងឺឈឺសន្លាក់បាន៖
១. ផ្លែម្នាស់
ផ្លែម្នាស់ ផ្ទុកទៅដោយ enzyme ដែលក្នុងភាសាពេទ្យមានឈ្មោះថា Bromelain ដែលអាចជួយការពារនូវការរលាកសន្លាក់។ អ្នកវិទ្យាសាស្រ្ដបានរកឃើញថា Bromelain អាចរំងាប់ការឈឺចាប់ នៅពេលដែលឈឺសន្លាក់
២. ខ្ញី
ខ្ញីគឺជាអាចជួយការពារនូវ ការរលាកសន្លាកខ្លាំងបំផុត ដែលគេបានរកឃើញខណៈពេលដែល សិក្សាព្យាបាលជំងឺ គឺវាអាចកាត់បន្ថយនូវការរលាករាំរ៉ៃ ហើយវាក៏អាចកាត់បន្ថយ ការកើនឡើងនៃអាស៊ីតអ៊ុយរ៉េផងដែរ។
៣. រមៀត
រមៀតក៏បានគេសំគាល់ថា វាអាចជួយការពារនូវ ការរលាកសន្លាក់ផងដែរ។ មានជនជាតិជាច្រើនបានយល់ស្របនូវ គំនិតនេះ និងអ្នកជំនាញជាច្រើន បាននែនាំឲ្យបរិភោគរមៀតជារៀងរាល់ថ្ងៃ វាអាចបង្កាជំងឺឈឺសន្លាក់បាន។
៤. ទឹកផ្លែឈេរី
ទឹកផ្លែឈេរី មិនបានបង្ហាញនូវការ កាត់បន្ថយកំរិតអាស៊ីតអ៊ុយរ៉េនោះទេ តែវាបានដើរតួរជាអ្នកកាត់បន្ថយ ការរលាកសន្លាក់ ដែលកាត់បន្ថយនូវឱកាស ដែលជំងឺឈឺសន្លាក់កើតឡើង។ លោកអ្នកគួរតែពិសារទឹកផ្លែឈេរី ៣ ៤ ដងក្នុងមួយឆ្នាំ។
៥. ម្ទេស
ម្ទេស មានវិតាមីន C ដែលបានបង្ហាញថាវាអាច កាត់បន្ថយនូវកំរិតអាស៊ីតអ៊ុយរ៉េក្នុងខ្លួន។
៦. បន្លែម្យ៉ាងដែលមានឈ្មោះថា Watercress
បន្លែ Watercress ផ្ទុកនូវវីតាមីន និងខនិកជាច្រើនដែលគេល្បីថា វាអាចជួយដល់តម្រងនោម ហើយវាអាចកំចាត់នូវ អាស៊ីនអ៊ុយរ៉េក្នុងខ្លួន។
៧. ក្រួចឆ្មា
ក្រូចឆ្មាមានវិតាមីន C ខ្ពស់ វាអាចកាត់បន្ថយនូវឱកាស ដែលជំងឺឈឺសន្លាក់កើតឡើង។ លោកអ្នកគួរតែផឹកទឹក ក្រូចឆ្មាជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
ដោយ៖ khmerload
0 comments:
Post a Comment